NIEUW! Wijnen van wijnhuis Inama

Bijgewerkt: mrt 13

NIEUW! Wijnen van Inama!


In 2019 waren wij samen op vakantie in Italië aan het Gardameer. Wie er ooit op vakantie is geweest kent het wel, mooie dorpjes, stranden, lekker eten en goede wijn. Even weg van Nederland en genieten van het goede Italiaanse leven. Onze vakantie bestand dan ook voornamelijk uit lekker eten, het bezoeken van wijnhuizen en heerlijk genieten op het terras.


Hier maakten wij voor het eerst kennis met de heerlijke Soave Classico van wijnhuis Inama. Deze wijn is bereid uit 100% Garganega-druiven. Wij waren daarom ook erg benieuwd naar de andere wijnen van wijnhuis Inama. Afgelopen weekend hebben wij onderstaande wijnen geprobeerd. Stuk voor stuk vielen deze in de smaak. Onze conclusie is dat het over het algemeen wat vollere wijnen zijn met een fijne, frisse afdronk. Heerlijk! Onze persoonlijke voorkeur ging uit naar de Chardonnay en de Carbonare. We hebben deze vijf toppers dan ook toegevoegd aan onze webshop!


Leuk om te weten is dat de Inama-familie sinds enkele decennia een belangrijk deel van Soave's beste heuvel bezit: de Foscarino, een gedoofde vulkaan. De wijngaarden van Inama hebben dan ook een vulkanische bodem.

64 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven