‘s Werelds eerste wijn gemaakt van druiven uit kas!

Wij mochten op bezoek bij Wijnerij de Belaeving in Egchel te Limburg. Hier kregen wij een rondleiding op de eerste wijngaard ter wereld onder glas. Nooit eerder werden er wijndruiven in een kas geteeld. In het begin waren wij wat sceptisch. Want wijnstokken hebben toch buitenlucht nodig? Maar de kas beschermt de wijnstokken en druiven tegen weersinvloeden van buitenaf. Als het ware wordt er een cocon om de stokken heen gecreëerd, die zorgt voor het beste groeiklimaat. Doordat de wijnstokken onder glas staan, zijn er ook minder bestrijdingsmiddelen nodig en bevatten de druiven minder vocht. Dit zorgt voor een intensere smaak. Dit is dan ook de reden dat er met druiven gewerkt kan worden die je niet snel op Nederlandse bodem terug zal vinden. Kortom, er wordt een groeiklimaat gecreëerd om zo wijnen te kunnen produceren met een zuidelijk karakter. Er is inmiddels interesse van over de hele wereld voor deze bijzondere wijnen.


Na een rondleiding op de wijngaard onder glas, mochten wij deze unieke wijnen van druiven uit kas ook proeven. Onze voorkeur ging uit naar de Belvinage Cabernet Sauvignon Excellence. Deze wijn is voor een periode van vijf maanden gelagerd op vaten van nieuw Frans eiken. Het is een elegante wijn met een tintje fruit en aroma’s van koffie en Zuid-Europese kruiden.


Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze unieke wijn? Check dan: www.loslippig.com. De wijn is terug te vinden onder het kopje Elegant & Fris.

242 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven